Breaking News

Alternativa UCITS-fonder återhämtar sig i Q3

Alternativa UCITS-fonder återhämtar sig i Q3

London (HedgeNordic.com) – Absolute Hedge Alternative UCITS Index avkastade 1.09% under tredje kvartalet och kapitalet under förvaltning växte med 2.6%.

Equity Long Short Index har varit den strategi som haft bäst avkastning (2.98%) under Q3 och även bäst under hela året fram till slutet på september (7.68%).

FX och Managed Futures strategier gick ned 3.29% respektive 2.42% under kvartalet.

Aktiemarknadernas fortsatta uppgång under tredje kvartalet ledde till fortsatt efterfrågan på alternativa UCITS strategier, enligt Alceda Quarterly UCITS Review.

Det finns 454 fonder i AH index med kapital på €154.4 miljarder, en ökning med 2.6% från kvartalet innan. Under det andra kvartalet föll sektorn med 0.53% men återhämtade sig i Q3 med en ökning på 1.09% och har hittills i år därmed avkastat 3.12%.

Tillväxten av kapital inom sektorn betydde även en breddning av fonder som finns tillgängliga med sju nya fonder som till kom under kvartalet. Dessa nya fonder är ännu små men det finns tecken på att intresset ökar, enligt Alcedas uttalande. Tre av de nya fonderna var inom Equity Long/Short Index, där fonder med Europeisk fokus dominerar både i antalet fonder (60) och i kapital under förvaltning (ca €6.9bn).

Globala strategier har däremot den högsta genomsnittliga fonden på €144m, följt av UK strategier på €142. De Europeiska fonderna har en genomsnittlig storlek på €132m, jämfört med Asiatiska och USA fonder som i genomsnitt har €109m och €102m i kapital.

Makro och trendföljande strategier förtsätter att ha problem i en miljö präglad av starkare aktier och där politisk osäkerhet präglar nyckelmarknaderna. Managed Futures har haft sämst avkastning i år.

 

Picture: (c) tony740607—Fotolia.com

 
 

About the author

More posts by