Svenska aktieförvaltare och dansk fixed income visade vägen bland hedgefonderna  i november

Stockholm (HedgeFonder.nu) – När två av tre nordiska hedgefonder per den 27 december har rapporterat sina resultat för november, är Nordic Hedge Fund Index (NHX) upp 0,26% för månaden och 3,46% för helåret 2012. Det under månaden bäst presterande delindexet var NHX fixed income, som steg 1,19%, understött av 89% av fonderna som rapporterat sina novembersiffror. Fixed Income hedge-strategier är också de bäst presterande hittills under året, där delindex är upp närmare 12%.

Det delindex med svagast prestation var Managed Futures/CTA, som tappade -1,54% under månaden. Hittills har 71% av förvaltarna rapporterat in sina resultat. CTA är också det enda delindex med negativt resultat för helåret, med mer än -0,5%. Tre svenska fonder leder tabellen i november. Nordic Fund Managements Nordic Absolute Return Fund gav 5,73% (7,46% YTD), Prior Nilsson P&N Idea 4,19% (23,22% YTD) och Atlant Fonders Edge som är upp 3,6% (17,87% YTD). Alla tre fonderna är listade inom NHX equity strategy index, som steg 0,6% i november och är upp 3,05% under året.

De bäst presterande fixed income-fonderna hålls med fast hand av danska händer: Danske Invest Hedge Fixed Income (+2,22% i november, + 31,76% YTD) var den som steg mest i kategorin före Jyske Invest Hedge (1,88% i november, 1,18% YTD) och HP Hedge (1,83% i november, 16,7% YTD). Ingen nordisk fixed income hedgefond listad i NHX-databasen förlorade pengar i november. Inom Multi Strategi-hedgefonder rapporterade Tanglin fonder den största uppgången med 1,46% under månaden (9,48% YTD) före WH Invest (1,43% under månaden, 11,45% YTD) och Traction Yield (1,03% under månaden, 3,78% YTD). Bland CTA-fonder steg how to get an annulment