Breaking News

Framtidens 40 bästa hedgefondstjärnor utsedda

Framtidens 40 bästa hedgefondstjärnor utsedda

London (HedgeFonder.nu) – Det är knappast förvånande att förvaltare från New York och London dominerar listan med framtidens 40 bästa hedgefondstjärnor.

Undersökningen Tomorrow’s Titans, som publiceras av The Hedge Fund Journal och sponsras av Ernst & Young, visar att hälften av de förvaltare som tros bli framtidens stjärnskott är baserade i New York. Anmärkingsvärt är att det inte finns en enda kvinna bland de 20.

Listan har 14 förvaltare från Europa, där två kvinnor finns med. Förutom London finns även förvaltare från Monaco, Paris och Zug (Schweiz) med. Undersökningen är den andra i ordningen, den första kom ut 2010. Sex förvaltare är baserade i Asien och Stillahavsområdet, där Hong Kong och Singapore dominerar men förvaltare finns även i Sydney.

De 40 som finns med på listan rankas inte utan listas i bokstavsordning per region. The Hedge Fund Journal samlade in nomineringar från en bred bas inom hedgefondindustrin och valet är baserade på avkastning, kapitalets storlek och omfattningen av ansvaret de har för portföljförvaltningen.

Nomineringarna kom från ?????? ?????? prime brokers

och deras capital introduction-team, hedgefond-i-fonder, med flera, men då pensionsfonder och andra investerare i allt större utsträckning gör direktinvesteringar i hedgefonder är de numera också en viktig källa för nomineringar.

Strategierna som förvaltarna arbetar med domineras fortfarande av de klassiska hedgefondstrategier som macro, event-driven, long/short equity men även nyare strategier som de två ”direct lending-förvaltare” som finns representerade. Direct lending – eller direktutlåning – är en strategi som till stor del har hittat sin nisch efter att bankerna numera staplar likviditeten på hög och inte längre vill låna ut pengar i samma utsträckning.

Många av de 40 har en bakgrund inom stora hedgefondförvaltare eller investmentbanker som de lämnat för att etablera nya fonder. Många har även fått sina första så kallade såddinvesteringar av välkända namn i hedgefondbranchen.

I ett uttalande sade Ernst&Young att de var nöjda med att den geografiska mångfalden och variationen på stragtegierna som förvaltarna använder.

Bild: (c) shutterstock—gualtiero boffi

zp8497586rq
 
 

About the author

More posts by